Liever persoonlijk contact? Bel ons dan even: Tel. +31 (0)180-317838
Liever persoonlijk contact?
Zoeken
Menu
BGS Holland

Types

Types

De standaarduitvoering balgtype M:

Type aanduidingen

HA:
Handbediend hijsmechanisme, inlaat diam 300 of 350 mm. voor bulkwagens of open trucks.

M:
Elektrisch bediend, inlaat diam. 350 t/m 1000 mm. voor tankwagen, truck, wagon of scheepsbelading

MV:
Balgen van het type M570TL kunnen worden gecombineerd met een geintegreerd stof-afzuig filtersysteem. Het filter heeft een eigen afzuigventilator en eventueel een automatisch werkend pneumatisch reinigingssysteem. Het afgeklopte product valt terug bij het product dat beladen wordt. Op verzoek sturen wij u gaarne documentatie toe.

M-CF:
Een balg gebaseerd op het type M voor open belading , maar thans met een speciaal stofonderdrukkingsmechanisme, Choke Feed Scavenger genaamd. Bij toepassing van deze Choke Feed Scavenger is een speciaal stofafzuigsysteem overbodig.

STH:
Stalen telescopisch binnenwerk gecombineerd met een stofdichte bisonyl buitenhoes. De buitenhoes behoudt zijn vorm door de ingenaaide ringen.
BGS Holland

DWH:
Geheel dubbelwandig uitgevoerd in stofdicht bisonyl. Deze uitvoering zorgt voor een perfecte stofafzuiging, maar is minder slijtvast dan de balg met binnenbekers.
BGS Holland

EWH:
Een eenvoudige variant vormt de balg met uitsluitend een instorttrechter in de kop en eenvangbreker in het onderstuk. Deze uitvoering maakt zeer korte inbouwlengtes mogelijk. De buitenhoes mist echter de beschermende functie van de binnenbrekers.
BGS Holland

Type TL:
BGS Holland

Type OT:
BGS Holland

Type OT handbediening:
BGS Holland

Onderstukken

Type CF:
De Choke Feed Scavenger is een antistofmechanisme dat gemonteerd wordt onder aan de balg. Het betreft hier een elektropneumatisch bediend kleppensysteem dat de stofontwikkeling tot een minimum beperkt. Een speciale stofafzuiginstallatie is thans niet meer nodig. Het type CF wordt geleverd in de capaciteiten van 250 tot 2000 m3/uur. Op verzoek wordt u gaarne de uitgebreide documentatie over de BGS Choke Feed Scavenger toegezonden.
BGS Holland

Type TL:
Voor de belading van gesloten bulkwagens met mangaten van 400 mm. Het type TL is uitgevoerd met een berubberde conus die goed aansluit op dit mangat. via de balg vindt tevens de ontluchting plaats.
BGS Holland

Type OT:
Dit type is bestemd voor een open belading van bijvoorbeeld schepen, vrachtwagens en wagons. Deze balg is voorzien van een zwaar-rubberen stofschort, dat tot vlak boven het stortgoed rijkt. Op verzoek kan een automatisch liftsysteem, 'Autoraise', aangebracht worden.
BGS Holland

Webdesign: De Geus Internet
Terug naar boven